57663301 Ømarksvej 66,Vetterslev, 4100 RingstedOMSORG -NÆRVÆR-EKSPERTISE

Farvel til en ven

Her i klinikken ved vi at aflivning af et elsket kæledyr er svært. Vi har selv prøvet at være i den svære situation at skulle sige farvel til vores hund eller kat.

Beslutningen om at lade vores dyr sove ind er noget vi ikke har lyst til at tænke på. Men det er vigtigt at huske, at det er den sidste gode gerning vi kan gøre for dyret i lidelse eller i alderdommen. Vi kan og skal sikre dyrets livskvalitet og ikke forlænge lidelser unødigt.

Vi hjælper gerne med at tage den svære beslutning:Vi vil altid respektere dit valg- det er dig der kender dit kæledyr bedst.

Du er også velkommen til at diskutere dit kæledyrs situation med Dyrlæge Jeanette Schmidt, hun vil altid være ærlig og fortælle hvis hun synes at nu er det tid.

Vil du helst have din 4-benede ven aflivet derhjemme, kører vi gerne hjem til dig.

Tænk over hvem skal være med til aflivningen. Skal familien med eller kun dig? Eller vil du helst sige farvel derhjemme og blot aflevere dit kæledyr i klinikken, til aflivningen. Der er ingen rigtig eller forkert måde.

Hvad skal der ske bagefter?

Ønsker du at tage dit kæledyr med hjem for at begrave,kan det godt lade sig gøre. Du kan også vælge at bestille en kiste til formålet.

Mange foretrækker at lade os stå for kremeringen. Det foregår på ADA's Dyrekrematorium. Dyrene bliver kremeret i et ombygget menneskekrematorium. Nogle ønsker at få asken tilbage- dette kan lade sig gøre enten i urner som kan begraves eller urner som er glaseret til at stille på en hylde. Du har også muligheden for at bestille et askesmykke, spørg i klinikken om de forskellige smykker.

Selve aflivningen foregår stille og roligt. Hunde får en afslappende indsprøjtning i bagbenet først og dernæst gives en overdosis af sovemedicin ind i en blodåre i forbenet.

Katte får sovemedicinen sprøjtet ind i maven, det synes katten nemlig ikke er ubehageligt. Hvis der er tale om vildkatte sættes de i en specielt bur som man kan bedøve igennem uden at gøre katten stresset.

Vi bestræber os altid på at dyrets sidste tur til dyrlægen skal være stille og rolig.

© Vetterslev-Høm dyreklinik - Macrocom