57663301 Ømarksvej 66,Vetterslev, 4100 RingstedOMSORG -NÆRVÆR-EKSPERTISE

Kirurgisk behandling

Vetterslev-Høm Dyrekliniks dyrlæge Jeanette Schmidt har mange års erfaring med kirurgiske procedurer, og hun deltager ofte i kurser på området. Dyreklinikkens operationsstue er udstyret med moderne narkose og overvågningsudstyr for større sikkerhed for dit kæledyr. 

Under operationen bliver dit kæledyr overvåget af uddannet personale. Vi sørger for at holde dit kæledyr varmt under bedøvelsen, med varmepude og tæpper. Ofte vil der lægges et venekateter, for at give væske i blodet under operationen. De mange tiltag er allesammen med til at sikre dit dyr får den bedste, sikreste narkose og opvågning. 

Når dit dyr skal opereres, er det vigtigt at det bliver beroliget og bedøvet tilstrækkeligt.

Før narkose, vil dit kæledyr blive undersøgt, især hjerte og lunger bliver lyttet på. Ældre eller syge dyr vil ofte få tilbudt en blodprøve før narkosen. Vi vurderer her bl. a. betændelsestilstande ,lever og nyrefunktion. Disse kan nemlig have betydning for hvilken narkose der skal vælges, og samtidig kan vi vurdere om der er en øget risiko ved bedøvelsen. 

Bedøvelsen vil ofte bestå i en beroligende indsprøjtning først. Når dit kæledyr er faldet lidt til ro, vil der gives  bedøvelse i en blodåre i forbenet. Herefter lægges der en tubus ( et rør) ned i luftrøret hvorigennem narkosen gives. 

Inden dit dyr vågner får det smertebehandling og ofte antibiotika. Under opvågningen er der altid uddannet personale som holder øje med at dit kæledyr ikke har smerter eller på anden måde har ubehag. Den første opvågning foregår på operationsstuen. Herefter bliver patienten båret ind i buret.

Det er forskelligt hvor lang tid det tager før narkosen er helt ude af kroppen. Typisk tager det 3 timer før patienten er parat til at gå hjem . Under opvågningen vurderes dit kæledyr hele tiden af dyrlægen, så vi er sikre på at dyret er tilstrækkeligt vågen og smertedækket til at gå hjem. De fleste gange kommer patienten hjem samme dag, men nogle gange er det vigtigt at smertebehandlingen fortsættes på klinikken i en eller flere dage. 

Når dit kæledyr kommer hjem kan det være træt indtil dagen efter. Det er vigtigt at du følger anvisningen på fodring og medicinering i dagene efter. 

Du skal kontakte dyrlægen hvis: 

Dit kæledyr ikke vil spise i 24 timer efter bedøvelsen

Dit kæledyr får feber

En forbinding lugter eller virker for stram

Hvis du er bekymret! 

 

 

© Vetterslev-Høm dyreklinik - Macrocom