Farvel til en ven

Her i klinikken ved vi at indsovning af et elsket kæledyr er svært.

Vi har selv prøvet at være i den svære situation at skulle sige farvel til vores hund eller kat.

Beslutningen om at lade vores dyr sove ind er noget vi ikke har lyst til at tænke på. Men det er vigtigt at huske, at det er den sidste gode gerning vi kan gøre for dyret i lidelse eller i alderdommen. Vi kan og skal sikre dyrets livskvalitet og ikke forlænge lidelser unødigt.

Hvis du ønsker at din 4-benede ven skal sove ind derhjemme, kører vi gerne hjem til dig.

Tænk over hvem skal være med når det er tid. Skal familien med eller kun dig? Eller vil du helst sige farvel derhjemme og blot aflevere dit kæledyr i klinikken, til indsovning. Der er ingen rigtig eller forkert måde.

Vi hjælper gerne med at tage den svære beslutning: Vi vil altid respektere dit valg- det er dig der kender dit kæledyr bedst.

Du er også velkommen til at diskutere dit kæledyrs situation med Dyrlæge Jeanette Schmidt, hun vil altid være ærlig og fortælle hvis hun synes at nu er det tid.

Selve indsovningen foregår stille og roligt. Dit kæledyr vil få en afslappende indsprøjtning først og dernæst gives en overdosis af sovemedicin ind i en blodåre i forbenet.

Hvis der er tale om vilde, bange eller uhåndterbare katte sættes de i en speciel kasse som man kan bedøve igennem uden at gøre katten bange.

Vi bestræber os altid på at dit kæledyrs sidste tur til dyrlægen skal være så angstfri og rolig som muligt.

Hvad skal der ske bagefter?

Ønsker du at tage dit kæledyr med hjem for at begrave, kan det godt lade sig gøre. Du kan også vælge at forudbestille en kiste til formålet.

Mange foretrækker at lade os stå for kremeringen. Det foregår på ADA’s Dyrekrematorium. Dyrene bliver kremeret i et ombygget menneske-krematorium. Nogle ønsker at få asken tilbage- dette kan lade sig gøre enten i urner som kan begraves eller urner som er glaseret til at stille på en hylde. Du har også muligheden for at bestille et askesmykke, spørg i klinikken om de forskellige smykker.

Du har nogle gange mulighed for at donere dit afdøde kæledyr til brug for undervisning af dyrlæger og veterinærsygeplejersker. Efter indsovningen sørger vi naturligvis for transporten til undervisningsstedet. Du skal blot meddele ønsket om at donere dit kæledyr på dagen for indsovningen. Dyret kremeres efterfølgende, og som tak bortfalder din udgift til fælleskremering.

Der findes også en sorglinje man kan ringe til ,hvis man har brug for at tale med nogen, efter man har mistet sit kæledyr. Tlf. 45 21 14 13